U bent hier

Keynotes

Dries Henau (1984) en Yuri Vandenbogaerde (1988) zullen de geschiedenis ingaan als de mannen die hun volk op een aangename en leuke manier leerden wassen. Exit de saaie wassalons met een troosteloze tl-verlichting waar je moedeloos naar een draaiende wasmachine zit te kijken. Naar WASBAR ga je voor de fun, je spreekt er af met vrienden & vriendinnen om te brunchen of te lunchen, of voor een leuk optreden. En ondertussen doe je ook nog de was. Nooit eerder werd het nuttige (Grote Wasjes, Kleine Wasjes) zo subtiel aan het aangename (Pot & Pint) gepaard. Of was het omgekeerd? Ze kunnen ook uw event een originele wending geven.

Topstarters

Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde bedachten het concept WASBAR voor het één-programma Topstarter (VRT) in 2012. Ze kwamen overtuigend als winnaars uit de bus. Sindsdien is het leven van de twee ondernemers danig door elkaar geschud.

Ze zijn niet meer uit de media weg te denken. In Gent kwam de eerste WASBAR, later volgden er café-wasserettes in Antwerpen. Andere steden staan op de wachtlijst. Het buitenland lonkt. Het duo, dat ook privé als koppel door het leven gaat, schreef intussen ook twee boeken, Trek je plan in 50 stappen en Hou je manieren in 50 stappen.

Leerschool

Vóór Yuri en Dries aan hun WASBAR-avontuur begonnen, waren ze al gepokt en gemazeld in de marketing. Ze zetten hun eerste professionele stappen in heel uiteenlopende projecten. Die ervaring bleek een ideale leerschool.

Yuri versleet zijn jeugdjaren in de wereld van theater en dans. Later ging hij marketing studeren aan de HoGent. Zijn eerste job vond hij bij Think Media, tijdschriftenuitgever en een belangrijke speler op de crossmediale advertentiemarkt. Later leidde hij het modellen- en hostessenbureau Models With An Attitude. Bij Luxottica vond hij een nieuwe uitdaging als vertegenwoordiger voor de brillen van D&G.

Dries richtte op zijn achttiende zijn eigen hostessen-en evenementenbureau op: Talk Communications. Na zijn studies communicatiemanagement ging hij aan de slag bij Think Media als special projects manager. Na enkele jaren groeide hij door tot marketing manager van magazines als P-magazine, Ché, Menzo, Chief, Motoren & Toerisme,… Later ging Dries aan de slag bij Corelio als creative advertising specialist.

Feeling en lef

Tijdens hun studententijd in Gent leerden Dries en Yuri elkaar kennen. Toen stond het al in de sterren geschreven dat ze ooit zouden samenwerken. Ze leerden het klappen van de zweep in de modewereld met de organisatie van allerhande evenementen. Zo bedachten ze het concept van de secret sales, een soort pop-upstore waar grote modeboetieks hun overstock tegen sterk verminderde prijzen te koop aanboden. Het concept werd heel snel the talk of the town bij de Gentse modeliefhebbers.

En toen, ergens tussendoor, ontstond het idee voor WASBAR... Het concept sloeg meteen aan en verspreidt zich nu verder via franchising. Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde zijn creatieve denkers die op zoek gaan naar vernieuwende en originele concepten. Maar ze slagen er ook in die concepten uit te werken op een eigentijdse manier die meteen aanslaat. Twee mannen met een goede feeling voor wat er vandaag leeft en het lef om dat ook waar te maken. Twee mannen waar iedereen iets kan van leren.

Belgium's New Brand of the Year

In 2015 is Wasbar als formule verkocht aan Top Brands, een franchisespecialist die in België ook de merken Pizza Hut en Boulangerie Paul ontwikkelt. Maar dat belet niet dat Dries en Yuri voor hun project werden bekroond als Belgium's New Brand van 2015, omdat "het jonge bedrijfje op een aanstekelijke mix drijft van innovatie, duurzaam ondernemerschap, gezonde ambitie en efficiënte marketing."

klik hier voor meer info over tarieven en specifieke mogelijkheden